قهوه به این علت که منبع سرشار کافئین است باعث می‌شود تا سیستم عصبی مرکزی افراد تحریک شود. این امر موجب می‌شود تا هوشیاری ذهنی افراد تقویت شود، در نتیجه حفظ‌کردن مطالب مختلف بسیار آسان‌تر می‌شود. طبق آخرین تحقیقات، نوشیدن ۴ لیوان قهوه در طول روز باعث می‌شود تا خطر ابتلا به آلزایمر تا ۲۰ درصد کمتر شود.به عقیده دانشمندان وجود ترکیبی بنام پولیفنول که ترکیبی آنتی‌اکسیدان است بیشترین تاثیر را در مقابله با آلزایمر دارد.بر اساس پژوهشی که محققان روی حدود ۴۲۰۰ زن انجام داده‌اند مصرف روزانه حداقل ۳ فنجان قهوه خطر ابتلا به آلزایمر را به میزان ۳۰ درصد کاهش می‌دهد. این میزان از سن ۸۰ سالگی حتی به ۷۰ درصد نیز می‌رسد. با این حال یادتان باشد که روزانه بیش از ۳ تا ۴ فنجان قهوه مصرف نکنید.

 

 

پیشگیری از پارکینسون

امروزه تاثیر قهوه بر پارکینسون یک موضوع اثبات شده است و پزشکان استفاده از قهوه را به‌عنوان یک عامل پیشگیری کننده توصیه می‌کنند.تعداد زیادی از مطالعات اپیدمیولوژیک از جمله مطالعاتی که در سال ۲۰۱۴ انجام شده است رابطه معکوس بین نوشیدن قهوه و خطر ابتلا به این بیماری را نشان می‌دهند. طبق این مطالعات کسانی که روزانه ۳ الی ۴ فنجان قهوه مصرف می‌کنند ۲۴ تا ۳۲ درصد کمتر دچار بیماری پارکینسون می‌شوند.این مطالعات که در طول بیش از ۱۸ سال انجام شد نشان داد که بین نوشیدن قهوه و کاهش ابتلا به پارکینسون رابطه خطی وجود دارد.

 

مقابله با ‌ام‌اس

ام‌اس بیماری است که سیستم عصبی،نخاع و مغز را مورد تاثیر قرار می‌دهد. طبق تحقیقات به دست آمده توسط پژوهشگران، مصرف قهوه می‌تواند از ابتلا افراد به بیماری ‌ام‌اس جلوگیری کند. همچنین قهوه برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های عصبی همچون آلزایمر نیز موثراست. کافئین موجود در قهوه دارای خواص محافظت نورونی است که می‌تواند از تولید سیتوکین‌های التهابی جلوگیری کرده و در نتیجه از واکنش سیستم ایمنی جلوگیری کند.

تقویت چشم

مطالعات جدید دانشمندان نشان می‌دهد خواص قهوه برای بهبود بینایی چشمگیر است. تحقیقات جدید نشان داده است خوردن روزی یک فنجان قهوه به تقویت قدرت بینایی کمک می‌کند. بررسی‌های جدید دانشمندان نشان می‌دهد شبکیه همان لایه نازک پشت چشم است که از سلول‌های حساس به نور و سلول‌های عصبی تشکیل شده است که وظیفه دریافت و سازماندهی بصری ما را بر عهده دارند. بررسی‌ها نشان می‌دهند، شبکیه یک لایه حساس از بدن است که اکسیژن بیشتری نسبت به سایر ارگان‌ها و سلول‌های بدن مصرف می‌کند. گفتنی است نوشیدن روزانه یک فنجان قهوه باعث می‌شود اکسیژن به میزان کافی به این لایه‌های حساس از بدن برسد و قدرت بینایی مان تقویت شود.

 

مفید برای کبد

نتایج تحقیق که توسط دانشمندان آمریکایی صورت گرفته نشان می‌دهد که نوشیدن قهوه به‌طور منظم می‌تواند خطر ابتلا به یک بیماری خود ایمنی مربوط به کبد به اسم اسکلروزان کولانژیت را کاهش دهد. این بیماری باعث پیشرفت بیماری سیروز، سرطان مجاری صفرایی و نارسایی کلیوی می‌شود.در این پژوهش محققان دو گروه شرکت‌کننده را مورد بررسی قرار دادند. یک گروه دچار بیماری اسکلروزان کولانژیت بوده و گروه دیگر در سلامت کامل قرار داشتند. نتایج بررسی‌ها نشان داد که گروه اول قهوه‌ کمتری در مقایسه با گروه دوم مصرف کرده‌اند. این افراد حدودا ۲۰ درصد وقت کمتری برای نوشیدن یک فنجان قهوه اختصاص داده‌اند.

 

مقابله با سرطان پوست

محققان بر این باورند که نوشیدن ۴ فنجان قهوه در روز بدن انسان را در برابر نوعی از سرطان پیش‌رونده و خطرناک پوست محافظت می‌کند. «ملانوما مالیگننت» جدی‌ترین نوع سرطان پوست است که معمولاً خود را به‌صورت جوش‌های گوشتی یا سیاه روی پوست نشان می‌دهد که با گذشت زمان بزرگ‌تر می‌شوند. نوشیدن یک فنجان قهوه در روز می‌تواند در جلوگیری از ابتلا به این بیماری بسیار موثر باشد و این در حالیست که نوشیدن ۴ فنجان قهوه در طول روز می‌تواند بیشترین اثرگذاری را برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری داشته باشد.

 

سلامت قلب

در صورتی که نوشیدن قهوه عادت روزانه شما شده، ممکن است در طولانی مدت از تاثیرات آن روی سلامت قلب خود شگفت‌زده شوید. بررسی تازه‌ای که نتایج آن در نشریه انجمن قلب ایالات متحده منتشر شده نشان می‌دهد که مصرف متعادل قهوه ممکن است با کاهش میزان مرگ و میر ناشی از انسداد رگ‌های قلب رابطه مستقیم داشته باشد. بر اساس این پژوهش، خطر مرگ و میر بر اثر بیماری‌های قلبی در قهوه خورهایی که ۲ تا ۳ فنجان قهوه در روز می‌نوشند نسبت به کسانی که کمتر از یک فنجان در روز می‌نوشند، ۲۱ درصد کمتر است.

 

خواص شگفت‌انگیز قهوه