گیاهانی برای افزایش قدرت مغز

 به گزارش “فود مترز”، مغز برای تامین سوخت مورد نیاز خود به آنچه می خورید، وابسته است. برخی مواد غذایی طبیعی از جمله گیاهان دارویی می توانند به افزایش قدرت مغز و تمرکز کمک کنند. در ادامه با برخی از بهترین گزینه ها در این زمینه بیشتر آشنا می شویم.

گوتوکولا

گوتوکولا یا گیاه آب قاشقی بومی جنوب شرق آسیا، استرالیا و هند بوده و معمولا به عنوان یک تونیک برای حفظ تعادل در عملکرد کلی مغز استفاده می شود. این گیاه به واسطه توانایی خود در بهبود گردش خون و پشتیبانی از عملکرد حافظه شناخته شده است. به طور خاص، گوتوکولا یک «آداپتوژن» است، به این معنی که می تواند به بدن در سازگاری کارآمدتر با استرس و همچنین وضوح ذهنی بیشتر کمک کند.

رزماری

این گیاه دارویی دوست داشتنی فوایدی فراتر از بهبود عطر و طعم غذاهای مختلف را ارائه می کند. رزماری یک تقویت کننده سلامت مغز است، به ویژه زمانی که روغن اساسی آن در رایحه درمانی یا آروماتراپی استفاده شود. باور بر این است که بوئیدن روغن اساسی رزماری بهره‌وری و کارایی در وظایف ذهنی را بهبود می بخشد. افزون بر این، روغن اساسی رزماری ممکن است به حفظ حافظه کمک کند. این گیاه دارویی برای دانش آموزان و افرادی که مهارتی جدی را فرا می گیرند، فوق العاده مفید است.

واچا

این گیاه دارویی به طور سنتی برای کمک به درمان اختلالات سیستم عصبی مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین، ممکن است واچا به تفکر شفاف و افزایش تمرکز کمک کند. باور بر این است که واچا به سمزدایی بافت مغز نیز کمک می کند.

آشواگاندا

آشواگاندا که به نام های جنسینگ هندی و گیلاس زمستانی نیز شناخته می شود در پزشکی سنتی هندی برای جوان‌سازی و ارتقا عملکرد مغز استفاده می شود. مطالعات اخیر نیز نشان داده اند که این گیاه ممکن است حتی به سلول های عصبی موجود در هیپوکامپ برای تقسیم درست کمک کند.

باور بر این است که آشواگاندا به درمان خستگی عصبی کمک کرده و از تخریب سلول های مغز پیشگیری می کند. همچنین، ممکن است این گیاه برای تقویت سیستم ایمنی نیز مفید باشد. همانند دیگر گیاهان دارویی تقویت کننده مغز، آشواگاندا ممکن است به وضوح ذهنی، پردازش اطلاعات و عملکرد شناختی بهتر کمک کند.

باکوپا مونیری

این گیاه دارویی بومی هند به واسطه توانایی خود در تقویت عملکرد مغز شناخته شده است. به طور خاص، باکوپا مونیری ممکن است حافظه را تقویت کرده، استرس را کاهش داده، توانایی یادگیری را افزایش داده و عملکرد روانی را بهبود ببخشد. این گیاه دارویی می تواند اثر محافظتی در برابر بیماری آلزایمر نیز داشته باشد. این ممکن است به واسطه توانایی بالقوه باکوپا مونیری در کاهش بتا-آمیلوئید در مغز و کاهش التهاب باشد.

ریشه طلایی

ریشه طلایی با نام علمی Rhodiola Rosea یک گیاه باستانی است که قرن ها در روش های درمان طبیعی مورد استفاده قرار گرفته است. باور بر این است که ریشه طلایی به طور خاص برای استرس مفید بوده و زمانی که با احساس خستگی شدید مواجه هستید ممکن است به بهبود عملکرد مغزی و جسمانی کمک کند. افزون بر این، ریشه طلایی ممکن است از طریق کاهش اضطراب و افسردگی به بهبود خلق و خوی انسان کمک کند. این گیاه به بهبود خستگی ذهنی و حفظ حافظه نیز کمک می کند.

هوپرزین A

هوپرزین A از یک نوع خزه چینی به نام «هوپرزیا سراتا» مشتق می شود و به واسطه پتانسیل خود در پیشگیری از بیماری آلزایمر مورد توجه قرار گرفته است. پژوهش های اولیه نشان داده اند که این گیاه ممکن است فعالیت آنزیمی در مغز که استیل کولین، یک انتقال دهنده عصبی، را تخریب می کند را مسدود سازد. در افراد سالم نیز هوپرزین A ممکن است عملکرد مغز و حافظه را بهبود ببخشد.

جینکو بیلوبا

این گیاه دارویی به واسطه توانایی های شفابخشی خود قرن ها مورد استفاده قرار گرفته و باور بر این است که فواید شناختی متعددی را ارائه می کند. برخی پژوهش ها نشان داده اند که جینکو بیلوبا ممکن است به بهبود باززایی سلول ها در مغز کمک کند که خبر خوبی برای عملکرد روانی، به ویژه با افزایش سن انسان، محسوب می شود. مطالعات دیگر نشان داده اند که این گیاه قدرتمند ممکن است حافظه، توجه و حتی هوش را تقویت کند.

باید به این نکته توجه داشت که جینکو بیلوبا به عنوان یک رقیق کننده خون شناخته می شود و نباید همراه با داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن، آسپرین، وارفارین یا هر داروی رقیق کننده خون استفاده شود.

ریحان مقدس

مغز انسان یک اندام عروقی است و بدون جریان خون کافی نمی تواند عملکرد مطلوب خود را ارائه کند. ریحان مقدس یا تولسی نشان داده است که به اکسیژن رسانی و تقویت گردش خون در مغز کمک می کند که می تواند فواید بسیاری برای عملکرد شناختی کلی انسان داشته باشد. برخی افراد مصرف کننده ریحان مقدس بهبود حس بهزیستی خود را نیز گزارش کرده اند، از این رو، ممکن است برای بهبود خلق و خو نیز خوب باشد.

 

 

جنسینگ

هیچ مقاله ای درباره تقویت مغز بدون اشاره به گیاه دارویی قدرتمند جنسینگ کامل نمی شود. جنسینگ عملکرد ذهنی و مغز را از جهات مختلف تقویت می کند. همچنین، جنسینگ به عنوان یک آداپتوژن شناخته می شود، به این معنی که می تواند به بدن و مغز برای مقابله بهتر با استرس کمک کند. افزون بر این، جنسینگ ممکن است از سلول های مغز در برابر سموم و بتا-آمیلوئید محافظت کند و بر همین اساس از زوال روانی به واسطه افزایش سن پیشگیری کند.

براهمی

باور بر این است که گیاه براهمی از سلامت سیستم عصبی و مغز پشتیبانی می کند. به طور خاص، براهمی ممکن است به نیمکره های راست و چپ مغز برای همکاری بهتر و بیشتر با یکدیگر کمک کند. این شرایط می تواند به تقویت حافظه، هوش، تمرکز و ظرفیت یادگیری کمک کند. همچنین، براهمی ممکن است به کاهش استرس کمک کند. باور بر این است که براهمی به حفظ سلامت غدد آدرنال، کاهش اضطراب، درمان بی خوابی و انعطاف پذیری احساسی نیز کمک می کند.

گیاهانی برای افزایش قدرت مغز

گیاهانی برای افزایش قدرت مغز

خواص برگ تربچه

 خواص برگ تربچه ۱٫ تنظیم فشار خون سدیم بیش از حد و پتاسیم کم می‌تواند موجب عدم تعادل مواد معدنی و افزایش خطر ابتلا به فشار خون و همچنین بیماری‌های قلبی شود. مطالعات زیادی اثرات مثبت تربچه در مقابل فشار خون بالا را تایید کرده‌‌اند و وجود مقادیر بالای پتاسیم در برگ آن، می‌تواند در بدن میان سدیم و پتاسیم تعادل ایجاد کند و با این کار به کنترل فشار خون کمک نماید. در نتیجه، مصرف برگ تربچه می‌تواند برای بیماری‌های قلبی مانند آریتمی مفید باشد. ۲٫ درمان کم خونی به عنوان یک منبع غنی از آهن، ویتامین آ، ویتامین ث، فسفر و تیامین، برگ تربچه می‌تواند به کاهش خستگی و متعادل کردن هموگلوبین، کنترل کم خونی و فقر آهن کمک کند. در واقع، ترکیب برگ سبز تربچه با رژیم غذایی روزانه همراه با سایر مواد غذایی حاوی آهن و ویتامین ث، می‌تواند همچنین به درمان کم خونی فقر آهن در زنان باردار کمک کند. با این حال، درباره سلامت رژیم غذایی خود در طول بارداری، با پزشکتان مشورت کنید. ۳٫ تقویت سیستم ایمنی بدن مصرف برگ تربچه (ترب قرمز و ترب سفید) در رژیم غذایی روزانه، با توجه به وجود ویتامین ث در آن، ممکن است در ایجاد یک سیستم ایمنی قوی نقش مفیدی داشته باشد. ویتامین ث، در تولید گلبول‌های سفید که با عفونت‌ها مبارزه می‌کنند و در بهبود بافت آسیب دیده موثر هستند، نقش مهمی ایفا می‌کند. ۴٫ خواص ضد التهابی ترکیبات خاصی که در برگ تربچه وجود دارند، دارای اثرات ضد التهابی و تسکین دهندگی درد هستند. این خاصیت ممکن است در کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های التهابی مفصلی مانند آرتروز و نقرس کمک کند. ۵٫ اثرات برگ تربچه بر سیستم گوارشی از آنجا که فیبر خوراکی، با افزایش حجم مدفوع و تسهیل حرکت مواد غذایی در روده، به عنوان یک ملین عمل می‌کند، یکی از خواص برگ تربچه جلوگیری از یبوست و رهایی از نفخ است. ۶٫ درمان اسکوروی ویتامین ث موجود در سبزیجات با برگ سبز، سبب کاهش علائم اسکوروی (یک بیماری ناشی از کمبود ویتامین ث) می‌شود. چرا که تحقیقات نشان می‌دهند این ویتامین، دارای خواص ضد اسکوربوتی است. ۷٫ سم زدایی برگ تربچه حاوی مواد مغذی ضروری برای بدن است. این مواد همراه با خواص ضد میکروبی و ضد باکتریایی برگ تربچه به سم زدایی و دفع سموم در بدن کمک می‌کنند؛ بنابراین نخوردن برگ تربچه مساوی با از دست دادن خواص زیادی است. ۸٫ دیورتیک آب برگ تربچه یک دیورتیک طبیعی است. این ماده کمک می‌کند تا سنگ‌ها کاملا حل شوند و کلیه و مثانه را کاملا پاکسازی می‌کند. این ویژگی همچنین در خود تربچه نیز وجود دارد. برگ تربچه همچنین به کاهش یبوست و نفخ نیز کمک می‌کند. ۹٫ درمان زردی از دیگر خواص برگ تربچه، کمک به درمان زردی است. برگ‌های تربچه کاملا زردی را از بین می‌برد. این برگ‌ها باید خرد شوند و آب آن‌ها از طریق یک پارچه متخلخل گرفته شود. روزانه نیم لیتر از این آب را بخورید تا زردی ناپدید شود. بسیاری از دارو‌های گیاهی برای درمان این بیماری از برگ تربچه درست شده‌اند. ۱۰٫ کبد و صفرا تربچه و برگ آن خواص زیادی برای کبد و صفرا دارند. این گیاه با تنظیم آنزیم‌ها، اسیدها، صفرا و بیلیروبین تمامی سم‌های کبد را دفع می‌نماید. همچنین برگ تربچه حاوی آنزیم‌هایی است که از زخم و عفونت در کیسه صفرا پیشگیری می‌نماید. ۱۱٫ کاهش وزن به دلیل محتویات بالای فیبر در برگ تربچه، مصرف آن زود احساس گرسنگی را از بین می‌برد و در عین حال کالری بسیار کمی به شما اضافه می‌کند؛ بنابراین مصرف آن برای کسانی که اضافه وزن دارند توصیه می‌شود. ۱۲٫ سرطان همانطور که گفتیم برگ تربچه حاوی ویتامین ث و خواص سم زدایی است. این مواد به بهبود سرطان به ویژه سرطان کلون، کلیه، روده و معده بسیار کمک می‌کنند. در کنار خواص ضد سرطانی، برگ تربچه همچنین ممکن است برای تنظیم میزان قند خون مفید باشد و به درمان دیابت کمک کند. ۱۳٫ سلامت پوست برگ تربچه حاوی ویتامین ث، فسفر، روی و برخی از ویتامین‌های بی است و همه‌ی این‌ها به بهداشت و زیبایی پوست کمک شایانی می‌کنند. برگ تربچه همچنین به عنوان یک آبرسان برای پوست عمل می‌کند. ۱۴٫ نیش حشرات برگ تربچه، حاوی خواص ضد التهابی و ضد خارش است؛ بنابراین در برابر نیش حشرات، آرام بخش مناسبی به حساب می‌آید. ۱۵٫ اشتها آور برگ تربچه حاوی ماده‌ای با نام «سولفورافن» است که به عنوان یک محرک اشتها شناخته می‌شود. این خواص در ریشه آن، یعنی خود تربچه نیز موجود هستند. ۱۶٫ رشد مو‌ها برگ تربچه، با افزایش جریان گردش خون، باعث سرعت بخشیدن به رشد مو‌ها می‌شود. ۱۷٫ اختلالات تنفسی تربچه و برگهایش، خلط را از بین می‌برد؛ بنابراین مصرف آن باعث کاهش فشار روی دستگاه تنفسی می‌شود و در زمان سرماخوردگی می‌تواند به تسکین مشکلات تنفسی کمک کند. همچنین در صورت مصرف آن همزمان با درمان بیماری‌هایی مثل برونشیت و یا آسم بهبود سرعت می‌یابد. ۱۸٫ درمان مسمومیت از آنجا که برگ تربچه، همچون یک ملین عمل می‌کند و همچنین خاصیت سم زدایی دارد، مصرف آن در زمان انواع مسمومیت‌ها باعث پاکسازی دستگاه گوارش و بهبود سریع‌تر می‌شود. ۱۹٫ درمان روماتیسم روماتیسم یکی از بیماری‌های دردناک در کل جهان است. روماتیسم تنها در درد مفاصل خلاصه نمی‌شود، بلکه التهابی که ایجاد می‌کند، بیمار را آزار می‌دهد. عصاره برگ تربچه در ترکیب با شکر و آب، یک ماده خمیر مانند تولید می‌کند که می‌توان آن را به صورت موضعی روی قسمت ملتهب قرار داد تا درد و تورم کاهش یابد. ارزش غذایی برگ تربچه ارزش غذایی هر ۲۰۰ گرم برگ تربچه به قرار زیر است: نام مقدار مواد مغذی انرژی ۵۰ کالری پروتئین ۴٫۴ گرم کربوهیدرات ۱۰٫۶ گرم فیبر خوراکی ۸ گرم چربی ۰٫۲ گرم ویتامین‌ها ویتامین B1 (تیامین) ۰٫۱۸ میلی‌گرم ویتامین B2 (ریبوفلاوین) ۰٫۳۲ میلی‌گرم ویتامین B3 (نیاسین) ۱ میلی‌گرم ویتامین B5 (پانتوسنیک اسید) ۰٫۵۲ میلی‌‌گرم ویتامین B6 ۰٫۳۶ میلی‌‌گرم ویتامین B9 ۲۸۰ میکرو گرم ویتامین C ۱۰۶ میلی‌‌گرم ویتامین K ۵۴۰ میکرو گرم ویتامین E ۷٫۶ میلی‌‌گرم ویتامین A equive. ۶۶۰ میکرو گرم مواد معدنی سدیم ۹۶ میلی‌‌گرم منیزیوم ۴۴ میلی‌‌گرم پتاسیم ۸۰۰ میلی‌‌گرم کلسیم ۵۲۰ میلی‌‌گرم منگنز ۰٫۵۴ میلی‌‌گرم آهن ۶٫۲ میلی‌‌گرم روی ۰٫۶ میلی‌‌گرم فسفر ۱۰۴ میلی‌‌گرم مس ۰٫۰۸ میلی‌‌گرم موارد مصرف برگ تربچه برگ‌های سبز تربچه اغلب به تنهایی و یا همراه با سایر سبزیجات به صورت خام یا برای درست کردن سوپ یا سایر خوراکی‌های گیاهی مورد استفاده قرار می‌گیرند. غذا‌های سنتی شمال هند، «دال» و «قدی» اغلب با برگ‌های تربچه درست می‌شوند. برگ تربچه خشک شده به صورت پودر و به عنوان طعم دهنده به غذا‌های کره‌ای اضافه می‌شود. برگ تربچه تازه را می‌توان در سالاد و همراه با غذا مصرف کرد. خمیر تولید شده از ترکیب پودر برگ تربچه با شکر و آب، در اطراف مقعد برای درمان بواسیر به کار می‌رود. آب برگ تربچه دارای خواص دیورتیک است که برای درمان سنگ مثانه و زردی مفید است.

تاثیر گوجه در درمان کبد چرب

 مطالعات جدید محققان دانشگاه تافتس در آمریکا نشان می‌دهد لیکوپن موجود در گوجه‌فرنگی با بیماری کبد چرب مقابله می‌کند و با کاهش التهاب، احتمال بروز سرطان کبد را کاهش می‌دهد.

به گزارش health98 به نقل از ایرنا مطالعات مختلف نقش مواد غذایی و تغذیه را در پیشگیری و درمان انواع بیماری ها نشان می‌دهد. به گزارش صندوق جهانی تحقیقات سرطان، ۳۰ تا ۵۰ درصد از موارد سرطان قابل پیشگیری هستند و در این میان، نمی‌توان نقش تغذیه را نادیده گرفت.

با توجه به شیوع سرطان مرگبار کبد در سراسر دنیا، تحقیقات گسترده‌ای در مورد روش‌های پیشگیری در حال انجام است. مطالعات محققان نشان می‌دهد رنگدانه طبیعی لیکوپن که به وفور در گوجه‌فرنگی و میوه‌ها و سبزیجات قرمز رنگ دیده می‌شود، خاصیت ضد التهابی و ضد سرطانی به ویژه روی کبد دارد و احتمال بروز سرطان و کبد چرب را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد. این مطالعه حیوانی نشان می‌دهد گوجه‌فرنگی و فرآورده‌های آن خاصیت ضد التهابی و ضد سرطانی فوق‌العاده‌ای دارند و مصرف دو تا سه عدد گوجه‌فرنگی در روز توصیه شده است. سس، رب، پودر و تمام مشتقات گوجه‌فرنگی نیز حاوی لیکوپن هستند.

در ادامه این مطالعه آمده است لیکوپن موجود در گوجه‌فرنگی تنوع میکروبیوتیک مفید را افزایش داده و مانع از رشد باکتری‌های مرتبط با التهاب می‌شود. علاوه بر گوجه‌فرنگی، هندوانه، توت‌فرنگی، گریپ فروت و فلفل قرمز نیز دارای لیکوپن هستند. محققان استفاده از این مواد غذایی را برای پیشگیری از کبد چرب و سرطان کبد ضروری می‌دانند. وجود چربی در کبد، طبیعی است ولی زمانی که این میزان افزایش یابد و به بیش از ۵ تا ۱۰ درصد از وزن کبد برسد، عارضه‌ کبد چرب به وجود می‌آید. دو نوع کبد چرب الکلی و غیر الکلی وجود دارد که نوع اول به دلیل مصرف الکل به وجود می‌آید. تجمع بیش از اندازه آهن در بدن و چاقی، احتمال ابتلا به کبدچرب الکلی را افزایش می‌دهد. هنوز دلیل قطعی ابتلا به کبد چرب غیر الکلی مشخص نیست؛ ولی محققان احتمال می‌دهند سن، اضافه وزن، دیابت و کلسترول بالا، مهم‌ترین عوامل خطر این عارضه باشند. استفاده از داروهای مختلف، هپاتیت، بیماری‌های خود ایمنی یا بیماری‌های کبد ارثی، کاهش سریع وزن و سوء تغذیه علل دیگر عارضه کبد چرب غیر الکلی هستند، البته برخی مطالعات نشان می‌دهد تجمع باکتری‌ها در روده کوچک نیز می‌تواند احتمال ابتلا به کبد چرب غیر الکلی را افزایش دهد.

**کبد چرب مرتبط با بارداری کبد چرب مرتبط با بارداری، عارضه تقریبا نادری است؛ ولی در صورت ابتلا می‌تواند برای جنین و مادر خطرناک باشد و به نارسایی کلیه و کبد مادر منجر شود. عفونت و خونریزی، از عوارض کبد چرب مرتبط با بارداری است. هنوز دلیل قطعی کبد چرب مرتبط با بارداری مشخص نیست؛ ولی محققان احتمال می‌دهند عوامل هورمونی در این موضوع نقش داشته باشند. به گزارش موسسه ملی سرطان آمریکا، سرطان کبد (HCC) سومین علت عمده مرگ و میر ناشی از سرطان در جهان به شمار می‌آید و این بیماری معمولا در افراد بالای ۵۰ سال و به خصوص در مردان دیده می‌شود. سیروز یا زخم شدن کبد، هپاتیت B و C، عفونت ویروسی، التهاب مزمن کبد، هموکروماتوز (تجمع آهن در بدن) و مصرف الکل، مهم‌ترین دلایل ابتلا به سرطان کبد هستند.

تاثیر گوجه در درمان کبد چرب

 

خواص شگفت‌انگیز قهوه

 قهوه به این علت که منبع سرشار کافئین است باعث می‌شود تا سیستم عصبی مرکزی افراد تحریک شود. این امر موجب می‌شود تا هوشیاری ذهنی افراد تقویت شود، در نتیجه حفظ‌کردن مطالب مختلف بسیار آسان‌تر می‌شود. طبق آخرین تحقیقات، نوشیدن ۴ لیوان قهوه در طول روز باعث می‌شود تا خطر ابتلا به آلزایمر تا ۲۰ درصد کمتر شود.به عقیده دانشمندان وجود ترکیبی بنام پولیفنول که ترکیبی آنتی‌اکسیدان است بیشترین تاثیر را در مقابله با آلزایمر دارد.بر اساس پژوهشی که محققان روی حدود ۴۲۰۰ زن انجام داده‌اند مصرف روزانه حداقل ۳ فنجان قهوه خطر ابتلا به آلزایمر را به میزان ۳۰ درصد کاهش می‌دهد. این میزان از سن ۸۰ سالگی حتی به ۷۰ درصد نیز می‌رسد. با این حال یادتان باشد که روزانه بیش از ۳ تا ۴ فنجان قهوه مصرف نکنید.

 

 

پیشگیری از پارکینسون

امروزه تاثیر قهوه بر پارکینسون یک موضوع اثبات شده است و پزشکان استفاده از قهوه را به‌عنوان یک عامل پیشگیری کننده توصیه می‌کنند.تعداد زیادی از مطالعات اپیدمیولوژیک از جمله مطالعاتی که در سال ۲۰۱۴ انجام شده است رابطه معکوس بین نوشیدن قهوه و خطر ابتلا به این بیماری را نشان می‌دهند. طبق این مطالعات کسانی که روزانه ۳ الی ۴ فنجان قهوه مصرف می‌کنند ۲۴ تا ۳۲ درصد کمتر دچار بیماری پارکینسون می‌شوند.این مطالعات که در طول بیش از ۱۸ سال انجام شد نشان داد که بین نوشیدن قهوه و کاهش ابتلا به پارکینسون رابطه خطی وجود دارد.

 

مقابله با ‌ام‌اس

ام‌اس بیماری است که سیستم عصبی،نخاع و مغز را مورد تاثیر قرار می‌دهد. طبق تحقیقات به دست آمده توسط پژوهشگران، مصرف قهوه می‌تواند از ابتلا افراد به بیماری ‌ام‌اس جلوگیری کند. همچنین قهوه برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های عصبی همچون آلزایمر نیز موثراست. کافئین موجود در قهوه دارای خواص محافظت نورونی است که می‌تواند از تولید سیتوکین‌های التهابی جلوگیری کرده و در نتیجه از واکنش سیستم ایمنی جلوگیری کند.

تقویت چشم

مطالعات جدید دانشمندان نشان می‌دهد خواص قهوه برای بهبود بینایی چشمگیر است. تحقیقات جدید نشان داده است خوردن روزی یک فنجان قهوه به تقویت قدرت بینایی کمک می‌کند. بررسی‌های جدید دانشمندان نشان می‌دهد شبکیه همان لایه نازک پشت چشم است که از سلول‌های حساس به نور و سلول‌های عصبی تشکیل شده است که وظیفه دریافت و سازماندهی بصری ما را بر عهده دارند. بررسی‌ها نشان می‌دهند، شبکیه یک لایه حساس از بدن است که اکسیژن بیشتری نسبت به سایر ارگان‌ها و سلول‌های بدن مصرف می‌کند. گفتنی است نوشیدن روزانه یک فنجان قهوه باعث می‌شود اکسیژن به میزان کافی به این لایه‌های حساس از بدن برسد و قدرت بینایی مان تقویت شود.

 

مفید برای کبد

نتایج تحقیق که توسط دانشمندان آمریکایی صورت گرفته نشان می‌دهد که نوشیدن قهوه به‌طور منظم می‌تواند خطر ابتلا به یک بیماری خود ایمنی مربوط به کبد به اسم اسکلروزان کولانژیت را کاهش دهد. این بیماری باعث پیشرفت بیماری سیروز، سرطان مجاری صفرایی و نارسایی کلیوی می‌شود.در این پژوهش محققان دو گروه شرکت‌کننده را مورد بررسی قرار دادند. یک گروه دچار بیماری اسکلروزان کولانژیت بوده و گروه دیگر در سلامت کامل قرار داشتند. نتایج بررسی‌ها نشان داد که گروه اول قهوه‌ کمتری در مقایسه با گروه دوم مصرف کرده‌اند. این افراد حدودا ۲۰ درصد وقت کمتری برای نوشیدن یک فنجان قهوه اختصاص داده‌اند.

 

مقابله با سرطان پوست

محققان بر این باورند که نوشیدن ۴ فنجان قهوه در روز بدن انسان را در برابر نوعی از سرطان پیش‌رونده و خطرناک پوست محافظت می‌کند. «ملانوما مالیگننت» جدی‌ترین نوع سرطان پوست است که معمولاً خود را به‌صورت جوش‌های گوشتی یا سیاه روی پوست نشان می‌دهد که با گذشت زمان بزرگ‌تر می‌شوند. نوشیدن یک فنجان قهوه در روز می‌تواند در جلوگیری از ابتلا به این بیماری بسیار موثر باشد و این در حالیست که نوشیدن ۴ فنجان قهوه در طول روز می‌تواند بیشترین اثرگذاری را برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری داشته باشد.

 

سلامت قلب

در صورتی که نوشیدن قهوه عادت روزانه شما شده، ممکن است در طولانی مدت از تاثیرات آن روی سلامت قلب خود شگفت‌زده شوید. بررسی تازه‌ای که نتایج آن در نشریه انجمن قلب ایالات متحده منتشر شده نشان می‌دهد که مصرف متعادل قهوه ممکن است با کاهش میزان مرگ و میر ناشی از انسداد رگ‌های قلب رابطه مستقیم داشته باشد. بر اساس این پژوهش، خطر مرگ و میر بر اثر بیماری‌های قلبی در قهوه خورهایی که ۲ تا ۳ فنجان قهوه در روز می‌نوشند نسبت به کسانی که کمتر از یک فنجان در روز می‌نوشند، ۲۱ درصد کمتر است.

 

خواص شگفت‌انگیز قهوه

 

یک رژیم غذایی سالم

 یک رژیم غذایی سالم از ارکان اصلی دستیابی به هدف وزن سالم است. با این وجود، اشتیاق ما برای کسب بهترین نتایج، گاهی اوقات موجب می‌شود تا اشتباهاتی را مرتکب شویم که نه تنها وزن کم نکنیم، بلکه با افزایش آن نیز مواجه شویم. به واسطه رژیم‌های که شبیه معجزه به‌نظر می‌رسند و باورهایی اشتباه که درباره رژیم‌های غذایی وجود دارد، افراد بسیاری در مسیر کاهش وزن بارها و بارها شکست می‌خورند. از این‌رو، اگر برای کاهش وزن خود را برنامه‌ریزی می‌کنید، آگاهی از مواردی که باید از آنها پرهیز کنید نیز اهمیت دارد.در شرایطی که ممکن است بی‌ضرر و موثر به‌نظر برسند، اشتباهات رژیم غذایی با گذشت زمان می‌توانند اثر مخرب خود را نشان داده و بی‌نتیجه شدن تلاش‌های فرد را به‌همراه داشته باشند. افزون بر این، برخی از این اشتباهات حتی می‌توانند سلامت انسان را در معرض خطر قرار دهند زیرا بدن مواد مغذی مورد نیاز خود را دریافت نمی‌کند.

 

 

به اندازه کافی آب نمی‌نوشید

تامین آب مورد نیاز بدن جزئی اساسی از هر برنامه غذایی سالم محسوب می‌شود، به ویژه اگر کاهش وزن را هدفگذاری کرده باشید. اگر به میزان کافی آب مصرف نکنید، آهنگ سوخت و ساز بدن و دیگر فرآیندهای مهم کند می‌شود و در دفع سموم و چربی سوزی با دشواری بیشتری مواجه می‌شوید.از این‌رو، تامین آب مورد نیاز بدن از طریق مصرف نوشیدنی‌های سالم در طول روز توصیه شده است. البته نباید در این زمینه زیاده‌روی کنید و از مرز سه لیتر یا ۱۲ لیوان در روز عبور کنید. مصرف بیش از حد آب می‌تواند فشار مضاعفی به کلیه‌ها وارد کرده و سلامت شما را تحت تاثیر قرار دهد.

به اندازه کافی غذا نمی‌خورید

شاید فکر کنید که گرسنگی کشیدن روشی موثر برای صرفه جویی در کالری‌های مصرفی است، اما این اشتباه دیگری است که هنگام رژیم گرفتن مرتکب می‌شوید. در شرایطی که پرهیز از مصرف کالری اضافه به منظور تحقق هدف کاهش وزن ضروریست، اما رنج کشیدن از گرسنگی اقدامی نادرست است.این شرایط تنها به احساس قوی اضطراب و در ادامه پرخوری منجر می‌شود. در حقیقت، گرسنگی کشیدن می‌تواند موجب خستگی و ضعف شود زیرا مغز این گونه احساس می‌کند که هیچ انرژی ندارد.در عوض، بهتر است مواد غذایی سالم را به منظور کاهش احساس گرسنگی مصرف کنید، بدون اینکه آسیبی به رژیم غذایی شما وارد شود.

رژیم غذایی به شدت محدود را دنبال می‌کنید

مراقب باشید! دنبال کردن یک رژیم غذایی محدود کننده نه تنها از اشتباهاتی است که می‌تواند به افزایش وزن منجر شود، بلکه سلامت شما را نیز در معرض خطر قرار می‌دهد. این قبیل برنامه‌های کاهش وزن بسیار محدود کننده، ناسالم، و اغلب موجب اثر نوسانی ناخواسته می‌شوند.اگرچه در ابتدا ممکن است گزینه‌ای موثر به‌نظر برسند، اما با گذشت زمان، وزن کاهش یافته بار دیگر بازگشته و حتی ممکن است با افزایش وزن بیشتر نیز مواجه شوید. افزون بر این، رژیم‌های غذایی محدود کننده موجب کمبودهای تغذیه‌ای می‌شوند که می‌توانند ابتلا به اختلالات متابولیک را در پی داشته باشد.

رژیم نامناسب را انتخاب کرده‌اید

انتخاب یک برنامه غذایی نامناسب که شاید یک دوست یا یکی از اعضای خانواده ما آن را دنبال می‌کند، یکی از بزرگترین اشتباهاتی است که در تلاش برای کاهش وزن انجام می‌دهیم.اگرچه آن فرد ممکن است به نتایج مطلوب دست یافته باشد، اما این به معنای تحقق نتایجی مشابه برای شما نیست. شرایط بدن هر فرد با فرد دیگر متفاوت است و هر کدام نیازهای خاص خود را دارند.اگر به نتایج مورد انتظار خود دست نمی‌یابید، احتمالا رژیم غذایی انتخابی مناسب شما نیست. مراجعه به یک متخصص تغذیه بهترین کاری است که می‌توانید انجام دهید. وی می‌تواند یک برنامه غذایی بر اساس نیازها و با در نظر گرفتن وزن، وضعیت سلامت و عادات روزانه شما تنظیم کند.

سالادهای سالم انتخاب نمی‌کنید

به طور معمول با شنیدن واژه «سالاد»، غذایی سبک و کم کالری در ذهن ما نقش می‌بندد. اما باید توجه داشت که همواره اینگونه نیست. اگرچه دستورالعمل‌های مختلفی وجود دارند که به کاهش وزن کمک می‌کنند، اما برخی سالادها حاوی کالری بیش از حد و ناسالم هستند.زمانی که یک سالاد تهیه می‌کنید باید از چاشنی‌های تجاری، پنیرهای چرب و گوشت‌های فرآوری شده مانند سوسیس پرهیز کنید.

مواد مصرفی شما متنوع نیستند

در هر برنامه غذایی سالم پرهیز از منابع قندها، آردها و مواد غذایی فرآوری شده توصیه شده است. اما این به معنای آن نیست که نمی‌توانید در وعده‌های غذایی سالم خود تنوع مواد غذایی داشته باشید.محدود کردن مواد غذایی مصرفی اشتباه بزرگی است که می‌تواند شما را از کسب نتایج دلخواه دور کند.همچنین، پرهیز از کربوهیدارت‌ها یا مواد غذایی حاوی چربی شاید انتخابی منطقی برای کاهش وزن باشد، اما در واقعیت، این گونه نیست.

 

اشتباهاتی از جنس رژیم غذایی

اشتباهاتی از جنس رژیم غذایی

صفحه قبل 1 2 3 4 5 6 7 صفحه بعد
<-blogads->