تفاوت چیا و تخم شربتی

 انسان در طول تاریخ همواره از طبیعت به عنوان منبع اصلی برای درمان بسیاری از بیماری ها استفاده کرده است. تفاوت بین داروهای رایج و داروهای طبیعی این است که آنها به طور معمول ارزان‌تر بوده و موجب شکل گیری آسیب نمی شوند. در همین راستا، از یک نوشیدنی طبیعی می توانید برای کمک به درمان بسیاری از مشکلات سلامت استفاده کنید.

چیا گیاهی است یک‌ساله از سرده مریم‌گلی و خانواده نعناعیان. این گیاه بومی آمریکای مرکزی است. این گیاه را برای مصرف دانه آن می‌کارند، گرچه خود گیاه کاربرد تزئینی هم دارد.

چیا از نظر تجاری بیشتر به علت دانه‌های آن کاشته می‌شود. دانه‌های چیا سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است. از دانه‌های چیا می‌توان ۲۵ تا ۳۰ درصد روغن استخراج کرد. از جمله اسید آلفا لینولنیک (ALA). روغن دانه‌های چیا تشکیل شده است از حدود ۵۵ درصد امگا ۳، هجده درصد امگا ۶، حدود شش درصد امگا ۹ و حدود ۱۰ درصد چربی‌های اشباع شده.

 

تنها شباهت دانه چیا با تخم شربتی لعابدار شدن هر دو است

 

تفاوت چیا و تخم شربتی

دانه‌های چیا با تخم شربتی (بذر گیاه ریحان) تفاوت داشته و هر کدام خاصیت جداگانه ای دارند. در ایران تخم شربتی از قدیم در نوشیدنی‌های خنک برای بر طرف کردن عطش در فصل تابستان استفاده می‌شود. گاهی تخم شربتی به اشتباه به عنوان دانه‌های چیا خریداری شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد، یا خواص مربوط به دانه‌های چیا به تخم شربتی که در ایران فراوان است نسبت داده می‌شود که درست نیست.

تنها شباهت دانه چیا با تخم شربتی لعابدار شدن هر دو است (دارای موسیلاژ می‌باشند) ، ولی مهم خواص دانه‌ها است که با هم فرق دارند.

همچنین باید توجه داشت که طعم دانه چیا و دانه ریحان به هم نزدیک است و به همین سبب گاهی در ایران دانه چیا به عنوان تخم شربتی به فروش می رسد.

 

نوشیدنی لیمو و چیا

برای تهیه این نوشیدنی مفید به دانه های چیا و لیمو ترش نیاز دارید. مصرف این نوشیدنی می تواند به پیشگیری از سرماخوردگی، کاهش چربی و پاکسازی بدن از سموم و مواد زائد کمک کند. بر همین اساس افراد بسیاری این نوشیدنی را هر روز مصرف می کنند.

هنگامی که ترکیب شده اند، این مواد تشکیل دهنده نتیجه ای شگفت انگیز را به واسطه ویژگی های طبیعی قدرتمند خود به همراه خواهند داشت.

مواد تشکیل دهنده:

یک قاشق غذاخوری از دانه های چیا

آب یک لیموی تازه

یک یا یک و نیم لیوان آب

یک قاشق غذاخوری عسل

روش تهیه:

ابتدا، دانه های چیا را به مدت یک ساعت در آب خیس کنید. پس از یک ساعت، پوششی ژله ای اطراف دانه ها را فرا می گیرد که از محتوای فیبر آنها ناشی می شود. سپس، دانه ها را با استفاده از یک صافی جدا کرده و به آب و آب لیمو ترش اضافه کنید که مقدار آنها در بالا ذکر شد. برای کسب مزه ای بهتر و افزایش فواید این نوشیدنی می توانید مقداری عسل نیز به آن اضافه کنید.

تفاوت چیا و تخم شربتی

 

چند روش ساده برای سفید کردن دندان‌ها در خانه

 چند روش ساده برای سفید کردن دندان‌ها در خانه در شرایطی که سفیدکننده‌های شیمیایی به شدت آسیب‌زا هستند، می‌توان از چند روش خانگی برای سفید ‏کردن دندان‌ها استفاده کرد.‏

 

‏‎خمیر جوش شیرین و پراکسید هیدروژن با مخلوط کردن یک قاشق چای‌خوری جوش شیرین با پراکسید هیدروژن در یک ظرف کوچک، خمیر ‏نازکی درست و از مسواک نرم برای مالیدن خمیر روی دندان استفاده کنید و به آرامی به مدت ٢ دقیقه ‏مسواک بزنید. سپس بشویید و با خمیر دندان به‌طور منظم مسواک بزنید‎

‎ ‏‎قرقره کردن پراکسید هیدروژن‎ ‎ با خمیر دندان معمولی مسواک بزنید. یک دوم فنجان آب را با دو قاشق غذاخوری از پراکسید هیدروژن ‏مخلوط کنید و در دهان خود برای یک دقیقه قرقره کنید. برای حذف پراکسید هیدروژن، مسواک بزنید و با ‏آب بشویید. هر روز این کار را تکرار کنید تا زمانی که دندان‌هایتان روشن شود‎

‏‎‏‎استفاده از خمیر نمک دریا و جوش شیرین ‏ یک قاشق چای‌خوری جوش شیرین را با یک دوم قاشق چای‌خوری نمک دریا با یک کمی آب در یک ظرف ‏کوچک مخلوط کنید تا خمیری نازک ایجاد شود. از مسواک نرم برای مالیدن خمیر روی دندان استفاده ‏کنید و به آرامی به مدت ٢دقیقه مسواک بزنید. سپس با آب بشویید و پس از آن با خمیر دندان به‌طور ‏منظم مسواک بزنید‎.

‏‎‏‎ ‎مسواک زدن با خمیر پودر زردچوبه ‏ یک قاشق چای‌خوری پودر زردچوبه ارگانیک و کمی آب را در یک ظرف کوچک مخلوط کنید تا یک خمیر ‏نازک ایجاد شود. از مسواک نرم برای مالیدن خمیر روی دندان استفاده کنید و به آرامی به مدت ٢ دقیقه ‏مسواک بزنید. مراقب باشید که پاشیده نشود، زیرا می‌تواند همه جا رارنگی کند. سپس با آب بشویید و پس از آن با ‏خمیر دندان به‌طور منظم مسواک بزنید‎.

‏‎مسواک زدن با زغال سنگ فعال ‏ پودر زغال‌سنگ با درجه فعال مواد غذایی را روی مسواک مرطوب بپاشید، سپس به مدت ٢ دقیقه مسواک ‏بزنید. مراقب باشیدکه پاشیده نشود، چون می‌تواند همه جا را لکه‌دار کند. پس از آن با آب بشویید و به‌طور ‏منظم مسواک بزنید‎.

‏‎مسواک زدن با خمیر آب لیمو و جوش شیرین یک قاشق چای‌خوری آب لیمو را با جوش شیرین به مقدار لازم مخلوط کنید تا خمیری نازک ایجاد شود. با مسواک نرم و به آرامی به مدت ٢ دقیقه مسواک بزنید و با آب بشویید، سپس با خمیر دندان به‌طور ‏منظم مسواک بزنید تا آب‌لیمو از بین برود‎

غرغره روغن نارگیل و مسواک زدن ‏ یک قاشق غذاخوری از روغن نارگیل ارگانیک را در دهان بریزید و غرغره کنید. آن را در اطراف دهان خود ‏برای ٢٠-٥دقیقه بچرخانید. (مانند وقتی که دهان‌شویه استفاده می‌کنید) جوش‌شیرین را روی مسواک ‏مرطوب بپاشید و دندان‌های خود را مسواک بزنید و بشویید‎

‏‎ ‎شست‌وشوی دندان با سرکه سیب ‏ یک قاشق غذاخوری از سرکه سیب را مانند دهان‌شویه در اطراف دهان خود برای ٢ دقیقه شست‌وشو دهید، ‏پس از آن مسواک خود را در سرکه سیب فرو کرده و برای کمک به حذف لکه‌ها مسواک بزنید و بعد بشویید و ‏سپس دندان‌های خود را با جوش‌شیرین و خمیر دندان مسواک بزنید تا تمام سرکه سیب حذف شود.‏

‏‎ضدعفونی کردن دهان و دندان با جوش‌شیرین، خمیر دندان و هیدروژن پراکسید ‎٢‎قاشق چای‌خوری جوش‌شیرین را با ٢ قاشق چای‌خوری از خمیر دندان و یک قاشق چای‌خوری از پراکسید ‏هیدروژن مخلوط کنید. مخلوط را روی دندان‌ها پخش کنید و ١٠-٥ دقیقه آن را رها کنید. دندان‌ها را با ‏مخلوط مسواک کنید و سپس به‌طور کامل با آب بشویید. برای حذف تمام پراکسید هیدروژن با خمیر دندان ‏به طور منظم با جوش شیرین مسواک بزنید‎.

‏‎خمیردندان سفید‌کننده خانگی با اسانس‌های روغن مقدار مساوی از روغن نارگیل ارگانیک و جوش شیرین را با چند قطره روغن نعناع، اسانس نعناع یا روغن ‏چوب دارچین مخلوط کنید، تا خمیر دندان ایجاد شود. دندان‌ها را روزی دوبار مسواک بزنید‎

چند روش ساده برای سفید کردن دندان‌ها در خانه

 

گیاهانی برای افزایش قدرت مغز

 به گزارش “فود مترز”، مغز برای تامین سوخت مورد نیاز خود به آنچه می خورید، وابسته است. برخی مواد غذایی طبیعی از جمله گیاهان دارویی می توانند به افزایش قدرت مغز و تمرکز کمک کنند. در ادامه با برخی از بهترین گزینه ها در این زمینه بیشتر آشنا می شویم.

گوتوکولا

گوتوکولا یا گیاه آب قاشقی بومی جنوب شرق آسیا، استرالیا و هند بوده و معمولا به عنوان یک تونیک برای حفظ تعادل در عملکرد کلی مغز استفاده می شود. این گیاه به واسطه توانایی خود در بهبود گردش خون و پشتیبانی از عملکرد حافظه شناخته شده است. به طور خاص، گوتوکولا یک «آداپتوژن» است، به این معنی که می تواند به بدن در سازگاری کارآمدتر با استرس و همچنین وضوح ذهنی بیشتر کمک کند.

رزماری

این گیاه دارویی دوست داشتنی فوایدی فراتر از بهبود عطر و طعم غذاهای مختلف را ارائه می کند. رزماری یک تقویت کننده سلامت مغز است، به ویژه زمانی که روغن اساسی آن در رایحه درمانی یا آروماتراپی استفاده شود. باور بر این است که بوئیدن روغن اساسی رزماری بهره‌وری و کارایی در وظایف ذهنی را بهبود می بخشد. افزون بر این، روغن اساسی رزماری ممکن است به حفظ حافظه کمک کند. این گیاه دارویی برای دانش آموزان و افرادی که مهارتی جدی را فرا می گیرند، فوق العاده مفید است.

واچا

این گیاه دارویی به طور سنتی برای کمک به درمان اختلالات سیستم عصبی مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین، ممکن است واچا به تفکر شفاف و افزایش تمرکز کمک کند. باور بر این است که واچا به سمزدایی بافت مغز نیز کمک می کند.

آشواگاندا

آشواگاندا که به نام های جنسینگ هندی و گیلاس زمستانی نیز شناخته می شود در پزشکی سنتی هندی برای جوان‌سازی و ارتقا عملکرد مغز استفاده می شود. مطالعات اخیر نیز نشان داده اند که این گیاه ممکن است حتی به سلول های عصبی موجود در هیپوکامپ برای تقسیم درست کمک کند.

باور بر این است که آشواگاندا به درمان خستگی عصبی کمک کرده و از تخریب سلول های مغز پیشگیری می کند. همچنین، ممکن است این گیاه برای تقویت سیستم ایمنی نیز مفید باشد. همانند دیگر گیاهان دارویی تقویت کننده مغز، آشواگاندا ممکن است به وضوح ذهنی، پردازش اطلاعات و عملکرد شناختی بهتر کمک کند.

باکوپا مونیری

این گیاه دارویی بومی هند به واسطه توانایی خود در تقویت عملکرد مغز شناخته شده است. به طور خاص، باکوپا مونیری ممکن است حافظه را تقویت کرده، استرس را کاهش داده، توانایی یادگیری را افزایش داده و عملکرد روانی را بهبود ببخشد. این گیاه دارویی می تواند اثر محافظتی در برابر بیماری آلزایمر نیز داشته باشد. این ممکن است به واسطه توانایی بالقوه باکوپا مونیری در کاهش بتا-آمیلوئید در مغز و کاهش التهاب باشد.

ریشه طلایی

ریشه طلایی با نام علمی Rhodiola Rosea یک گیاه باستانی است که قرن ها در روش های درمان طبیعی مورد استفاده قرار گرفته است. باور بر این است که ریشه طلایی به طور خاص برای استرس مفید بوده و زمانی که با احساس خستگی شدید مواجه هستید ممکن است به بهبود عملکرد مغزی و جسمانی کمک کند. افزون بر این، ریشه طلایی ممکن است از طریق کاهش اضطراب و افسردگی به بهبود خلق و خوی انسان کمک کند. این گیاه به بهبود خستگی ذهنی و حفظ حافظه نیز کمک می کند.

هوپرزین A

هوپرزین A از یک نوع خزه چینی به نام «هوپرزیا سراتا» مشتق می شود و به واسطه پتانسیل خود در پیشگیری از بیماری آلزایمر مورد توجه قرار گرفته است. پژوهش های اولیه نشان داده اند که این گیاه ممکن است فعالیت آنزیمی در مغز که استیل کولین، یک انتقال دهنده عصبی، را تخریب می کند را مسدود سازد. در افراد سالم نیز هوپرزین A ممکن است عملکرد مغز و حافظه را بهبود ببخشد.

جینکو بیلوبا

این گیاه دارویی به واسطه توانایی های شفابخشی خود قرن ها مورد استفاده قرار گرفته و باور بر این است که فواید شناختی متعددی را ارائه می کند. برخی پژوهش ها نشان داده اند که جینکو بیلوبا ممکن است به بهبود باززایی سلول ها در مغز کمک کند که خبر خوبی برای عملکرد روانی، به ویژه با افزایش سن انسان، محسوب می شود. مطالعات دیگر نشان داده اند که این گیاه قدرتمند ممکن است حافظه، توجه و حتی هوش را تقویت کند.

باید به این نکته توجه داشت که جینکو بیلوبا به عنوان یک رقیق کننده خون شناخته می شود و نباید همراه با داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن، آسپرین، وارفارین یا هر داروی رقیق کننده خون استفاده شود.

ریحان مقدس

مغز انسان یک اندام عروقی است و بدون جریان خون کافی نمی تواند عملکرد مطلوب خود را ارائه کند. ریحان مقدس یا تولسی نشان داده است که به اکسیژن رسانی و تقویت گردش خون در مغز کمک می کند که می تواند فواید بسیاری برای عملکرد شناختی کلی انسان داشته باشد. برخی افراد مصرف کننده ریحان مقدس بهبود حس بهزیستی خود را نیز گزارش کرده اند، از این رو، ممکن است برای بهبود خلق و خو نیز خوب باشد.

 

 

جنسینگ

هیچ مقاله ای درباره تقویت مغز بدون اشاره به گیاه دارویی قدرتمند جنسینگ کامل نمی شود. جنسینگ عملکرد ذهنی و مغز را از جهات مختلف تقویت می کند. همچنین، جنسینگ به عنوان یک آداپتوژن شناخته می شود، به این معنی که می تواند به بدن و مغز برای مقابله بهتر با استرس کمک کند. افزون بر این، جنسینگ ممکن است از سلول های مغز در برابر سموم و بتا-آمیلوئید محافظت کند و بر همین اساس از زوال روانی به واسطه افزایش سن پیشگیری کند.

براهمی

باور بر این است که گیاه براهمی از سلامت سیستم عصبی و مغز پشتیبانی می کند. به طور خاص، براهمی ممکن است به نیمکره های راست و چپ مغز برای همکاری بهتر و بیشتر با یکدیگر کمک کند. این شرایط می تواند به تقویت حافظه، هوش، تمرکز و ظرفیت یادگیری کمک کند. همچنین، براهمی ممکن است به کاهش استرس کمک کند. باور بر این است که براهمی به حفظ سلامت غدد آدرنال، کاهش اضطراب، درمان بی خوابی و انعطاف پذیری احساسی نیز کمک می کند.

گیاهانی برای افزایش قدرت مغز

گیاهانی برای افزایش قدرت مغز

خواص برگ تربچه

 خواص برگ تربچه ۱٫ تنظیم فشار خون سدیم بیش از حد و پتاسیم کم می‌تواند موجب عدم تعادل مواد معدنی و افزایش خطر ابتلا به فشار خون و همچنین بیماری‌های قلبی شود. مطالعات زیادی اثرات مثبت تربچه در مقابل فشار خون بالا را تایید کرده‌‌اند و وجود مقادیر بالای پتاسیم در برگ آن، می‌تواند در بدن میان سدیم و پتاسیم تعادل ایجاد کند و با این کار به کنترل فشار خون کمک نماید. در نتیجه، مصرف برگ تربچه می‌تواند برای بیماری‌های قلبی مانند آریتمی مفید باشد. ۲٫ درمان کم خونی به عنوان یک منبع غنی از آهن، ویتامین آ، ویتامین ث، فسفر و تیامین، برگ تربچه می‌تواند به کاهش خستگی و متعادل کردن هموگلوبین، کنترل کم خونی و فقر آهن کمک کند. در واقع، ترکیب برگ سبز تربچه با رژیم غذایی روزانه همراه با سایر مواد غذایی حاوی آهن و ویتامین ث، می‌تواند همچنین به درمان کم خونی فقر آهن در زنان باردار کمک کند. با این حال، درباره سلامت رژیم غذایی خود در طول بارداری، با پزشکتان مشورت کنید. ۳٫ تقویت سیستم ایمنی بدن مصرف برگ تربچه (ترب قرمز و ترب سفید) در رژیم غذایی روزانه، با توجه به وجود ویتامین ث در آن، ممکن است در ایجاد یک سیستم ایمنی قوی نقش مفیدی داشته باشد. ویتامین ث، در تولید گلبول‌های سفید که با عفونت‌ها مبارزه می‌کنند و در بهبود بافت آسیب دیده موثر هستند، نقش مهمی ایفا می‌کند. ۴٫ خواص ضد التهابی ترکیبات خاصی که در برگ تربچه وجود دارند، دارای اثرات ضد التهابی و تسکین دهندگی درد هستند. این خاصیت ممکن است در کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های التهابی مفصلی مانند آرتروز و نقرس کمک کند. ۵٫ اثرات برگ تربچه بر سیستم گوارشی از آنجا که فیبر خوراکی، با افزایش حجم مدفوع و تسهیل حرکت مواد غذایی در روده، به عنوان یک ملین عمل می‌کند، یکی از خواص برگ تربچه جلوگیری از یبوست و رهایی از نفخ است. ۶٫ درمان اسکوروی ویتامین ث موجود در سبزیجات با برگ سبز، سبب کاهش علائم اسکوروی (یک بیماری ناشی از کمبود ویتامین ث) می‌شود. چرا که تحقیقات نشان می‌دهند این ویتامین، دارای خواص ضد اسکوربوتی است. ۷٫ سم زدایی برگ تربچه حاوی مواد مغذی ضروری برای بدن است. این مواد همراه با خواص ضد میکروبی و ضد باکتریایی برگ تربچه به سم زدایی و دفع سموم در بدن کمک می‌کنند؛ بنابراین نخوردن برگ تربچه مساوی با از دست دادن خواص زیادی است. ۸٫ دیورتیک آب برگ تربچه یک دیورتیک طبیعی است. این ماده کمک می‌کند تا سنگ‌ها کاملا حل شوند و کلیه و مثانه را کاملا پاکسازی می‌کند. این ویژگی همچنین در خود تربچه نیز وجود دارد. برگ تربچه همچنین به کاهش یبوست و نفخ نیز کمک می‌کند. ۹٫ درمان زردی از دیگر خواص برگ تربچه، کمک به درمان زردی است. برگ‌های تربچه کاملا زردی را از بین می‌برد. این برگ‌ها باید خرد شوند و آب آن‌ها از طریق یک پارچه متخلخل گرفته شود. روزانه نیم لیتر از این آب را بخورید تا زردی ناپدید شود. بسیاری از دارو‌های گیاهی برای درمان این بیماری از برگ تربچه درست شده‌اند. ۱۰٫ کبد و صفرا تربچه و برگ آن خواص زیادی برای کبد و صفرا دارند. این گیاه با تنظیم آنزیم‌ها، اسیدها، صفرا و بیلیروبین تمامی سم‌های کبد را دفع می‌نماید. همچنین برگ تربچه حاوی آنزیم‌هایی است که از زخم و عفونت در کیسه صفرا پیشگیری می‌نماید. ۱۱٫ کاهش وزن به دلیل محتویات بالای فیبر در برگ تربچه، مصرف آن زود احساس گرسنگی را از بین می‌برد و در عین حال کالری بسیار کمی به شما اضافه می‌کند؛ بنابراین مصرف آن برای کسانی که اضافه وزن دارند توصیه می‌شود. ۱۲٫ سرطان همانطور که گفتیم برگ تربچه حاوی ویتامین ث و خواص سم زدایی است. این مواد به بهبود سرطان به ویژه سرطان کلون، کلیه، روده و معده بسیار کمک می‌کنند. در کنار خواص ضد سرطانی، برگ تربچه همچنین ممکن است برای تنظیم میزان قند خون مفید باشد و به درمان دیابت کمک کند. ۱۳٫ سلامت پوست برگ تربچه حاوی ویتامین ث، فسفر، روی و برخی از ویتامین‌های بی است و همه‌ی این‌ها به بهداشت و زیبایی پوست کمک شایانی می‌کنند. برگ تربچه همچنین به عنوان یک آبرسان برای پوست عمل می‌کند. ۱۴٫ نیش حشرات برگ تربچه، حاوی خواص ضد التهابی و ضد خارش است؛ بنابراین در برابر نیش حشرات، آرام بخش مناسبی به حساب می‌آید. ۱۵٫ اشتها آور برگ تربچه حاوی ماده‌ای با نام «سولفورافن» است که به عنوان یک محرک اشتها شناخته می‌شود. این خواص در ریشه آن، یعنی خود تربچه نیز موجود هستند. ۱۶٫ رشد مو‌ها برگ تربچه، با افزایش جریان گردش خون، باعث سرعت بخشیدن به رشد مو‌ها می‌شود. ۱۷٫ اختلالات تنفسی تربچه و برگهایش، خلط را از بین می‌برد؛ بنابراین مصرف آن باعث کاهش فشار روی دستگاه تنفسی می‌شود و در زمان سرماخوردگی می‌تواند به تسکین مشکلات تنفسی کمک کند. همچنین در صورت مصرف آن همزمان با درمان بیماری‌هایی مثل برونشیت و یا آسم بهبود سرعت می‌یابد. ۱۸٫ درمان مسمومیت از آنجا که برگ تربچه، همچون یک ملین عمل می‌کند و همچنین خاصیت سم زدایی دارد، مصرف آن در زمان انواع مسمومیت‌ها باعث پاکسازی دستگاه گوارش و بهبود سریع‌تر می‌شود. ۱۹٫ درمان روماتیسم روماتیسم یکی از بیماری‌های دردناک در کل جهان است. روماتیسم تنها در درد مفاصل خلاصه نمی‌شود، بلکه التهابی که ایجاد می‌کند، بیمار را آزار می‌دهد. عصاره برگ تربچه در ترکیب با شکر و آب، یک ماده خمیر مانند تولید می‌کند که می‌توان آن را به صورت موضعی روی قسمت ملتهب قرار داد تا درد و تورم کاهش یابد. ارزش غذایی برگ تربچه ارزش غذایی هر ۲۰۰ گرم برگ تربچه به قرار زیر است: نام مقدار مواد مغذی انرژی ۵۰ کالری پروتئین ۴٫۴ گرم کربوهیدرات ۱۰٫۶ گرم فیبر خوراکی ۸ گرم چربی ۰٫۲ گرم ویتامین‌ها ویتامین B1 (تیامین) ۰٫۱۸ میلی‌گرم ویتامین B2 (ریبوفلاوین) ۰٫۳۲ میلی‌گرم ویتامین B3 (نیاسین) ۱ میلی‌گرم ویتامین B5 (پانتوسنیک اسید) ۰٫۵۲ میلی‌‌گرم ویتامین B6 ۰٫۳۶ میلی‌‌گرم ویتامین B9 ۲۸۰ میکرو گرم ویتامین C ۱۰۶ میلی‌‌گرم ویتامین K ۵۴۰ میکرو گرم ویتامین E ۷٫۶ میلی‌‌گرم ویتامین A equive. ۶۶۰ میکرو گرم مواد معدنی سدیم ۹۶ میلی‌‌گرم منیزیوم ۴۴ میلی‌‌گرم پتاسیم ۸۰۰ میلی‌‌گرم کلسیم ۵۲۰ میلی‌‌گرم منگنز ۰٫۵۴ میلی‌‌گرم آهن ۶٫۲ میلی‌‌گرم روی ۰٫۶ میلی‌‌گرم فسفر ۱۰۴ میلی‌‌گرم مس ۰٫۰۸ میلی‌‌گرم موارد مصرف برگ تربچه برگ‌های سبز تربچه اغلب به تنهایی و یا همراه با سایر سبزیجات به صورت خام یا برای درست کردن سوپ یا سایر خوراکی‌های گیاهی مورد استفاده قرار می‌گیرند. غذا‌های سنتی شمال هند، «دال» و «قدی» اغلب با برگ‌های تربچه درست می‌شوند. برگ تربچه خشک شده به صورت پودر و به عنوان طعم دهنده به غذا‌های کره‌ای اضافه می‌شود. برگ تربچه تازه را می‌توان در سالاد و همراه با غذا مصرف کرد. خمیر تولید شده از ترکیب پودر برگ تربچه با شکر و آب، در اطراف مقعد برای درمان بواسیر به کار می‌رود. آب برگ تربچه دارای خواص دیورتیک است که برای درمان سنگ مثانه و زردی مفید است.

تاثیر گوجه در درمان کبد چرب

 مطالعات جدید محققان دانشگاه تافتس در آمریکا نشان می‌دهد لیکوپن موجود در گوجه‌فرنگی با بیماری کبد چرب مقابله می‌کند و با کاهش التهاب، احتمال بروز سرطان کبد را کاهش می‌دهد.

به گزارش health98 به نقل از ایرنا مطالعات مختلف نقش مواد غذایی و تغذیه را در پیشگیری و درمان انواع بیماری ها نشان می‌دهد. به گزارش صندوق جهانی تحقیقات سرطان، ۳۰ تا ۵۰ درصد از موارد سرطان قابل پیشگیری هستند و در این میان، نمی‌توان نقش تغذیه را نادیده گرفت.

با توجه به شیوع سرطان مرگبار کبد در سراسر دنیا، تحقیقات گسترده‌ای در مورد روش‌های پیشگیری در حال انجام است. مطالعات محققان نشان می‌دهد رنگدانه طبیعی لیکوپن که به وفور در گوجه‌فرنگی و میوه‌ها و سبزیجات قرمز رنگ دیده می‌شود، خاصیت ضد التهابی و ضد سرطانی به ویژه روی کبد دارد و احتمال بروز سرطان و کبد چرب را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد. این مطالعه حیوانی نشان می‌دهد گوجه‌فرنگی و فرآورده‌های آن خاصیت ضد التهابی و ضد سرطانی فوق‌العاده‌ای دارند و مصرف دو تا سه عدد گوجه‌فرنگی در روز توصیه شده است. سس، رب، پودر و تمام مشتقات گوجه‌فرنگی نیز حاوی لیکوپن هستند.

در ادامه این مطالعه آمده است لیکوپن موجود در گوجه‌فرنگی تنوع میکروبیوتیک مفید را افزایش داده و مانع از رشد باکتری‌های مرتبط با التهاب می‌شود. علاوه بر گوجه‌فرنگی، هندوانه، توت‌فرنگی، گریپ فروت و فلفل قرمز نیز دارای لیکوپن هستند. محققان استفاده از این مواد غذایی را برای پیشگیری از کبد چرب و سرطان کبد ضروری می‌دانند. وجود چربی در کبد، طبیعی است ولی زمانی که این میزان افزایش یابد و به بیش از ۵ تا ۱۰ درصد از وزن کبد برسد، عارضه‌ کبد چرب به وجود می‌آید. دو نوع کبد چرب الکلی و غیر الکلی وجود دارد که نوع اول به دلیل مصرف الکل به وجود می‌آید. تجمع بیش از اندازه آهن در بدن و چاقی، احتمال ابتلا به کبدچرب الکلی را افزایش می‌دهد. هنوز دلیل قطعی ابتلا به کبد چرب غیر الکلی مشخص نیست؛ ولی محققان احتمال می‌دهند سن، اضافه وزن، دیابت و کلسترول بالا، مهم‌ترین عوامل خطر این عارضه باشند. استفاده از داروهای مختلف، هپاتیت، بیماری‌های خود ایمنی یا بیماری‌های کبد ارثی، کاهش سریع وزن و سوء تغذیه علل دیگر عارضه کبد چرب غیر الکلی هستند، البته برخی مطالعات نشان می‌دهد تجمع باکتری‌ها در روده کوچک نیز می‌تواند احتمال ابتلا به کبد چرب غیر الکلی را افزایش دهد.

**کبد چرب مرتبط با بارداری کبد چرب مرتبط با بارداری، عارضه تقریبا نادری است؛ ولی در صورت ابتلا می‌تواند برای جنین و مادر خطرناک باشد و به نارسایی کلیه و کبد مادر منجر شود. عفونت و خونریزی، از عوارض کبد چرب مرتبط با بارداری است. هنوز دلیل قطعی کبد چرب مرتبط با بارداری مشخص نیست؛ ولی محققان احتمال می‌دهند عوامل هورمونی در این موضوع نقش داشته باشند. به گزارش موسسه ملی سرطان آمریکا، سرطان کبد (HCC) سومین علت عمده مرگ و میر ناشی از سرطان در جهان به شمار می‌آید و این بیماری معمولا در افراد بالای ۵۰ سال و به خصوص در مردان دیده می‌شود. سیروز یا زخم شدن کبد، هپاتیت B و C، عفونت ویروسی، التهاب مزمن کبد، هموکروماتوز (تجمع آهن در بدن) و مصرف الکل، مهم‌ترین دلایل ابتلا به سرطان کبد هستند.

تاثیر گوجه در درمان کبد چرب

 

صفحه قبل 1 2 3 4 5 صفحه بعد